mBlock 5 Nedir? Nasıl Kurulur?

MBlock 5, Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik (STEAM) eğitimi için tasarlanmış blok tabanlı ve kod tabanlı bir programlama yazılımıdır.

MBlock 5 nedir?
mBlock 5, Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik (STEAM) eğitimi için tasarlanmış bir programlama yazılımıdır. Scratch 3.0’dan esinlenerek hem grafik hem de metinsel programlama dillerini destekler. Şu anda, 10 milyondan fazla insan programlama öğrenmek, kendi projelerini oluşturmak ve tasarımlarını paylaşmak için kullanıyor.

MBlock 5 ile ilgi çekici hikayeler, oyunlar ve animasyonlar ve Makeblock robotları ve mikrobit gibi program cihazları tasarlayabilirsiniz. Ayrıca mBlock 5, Python dilini destekler. Tek bir tıklama ile Python moduna geçebilirsiniz. Ayrıca mBlock 5, Yapay Zeka (AI) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) dahil olmak üzere en son teknolojileride bünyesinde barındırır.

mBlock İndirme Adresi: https://mblock.makeblock.com/en-us/download

mBlock5 İndirme Adresi’nde sistemimize uygun olan versiyon seçilerek kurulum yapılır. İndirilen mBlock dosyasına çift tıklanarak açılacak sihirbaz sayesinde kurulum gerçekleştirilir.

İnternet sitesi http://www.makeracad.com
Yazı oluşturuldu 9

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön