Python Nedir?

Python bir bilgisayar programlama dilidir. Başka bir deyişle, bir bilgisayara görevleri yerine getirme talimatı vermek için oluşturulmuş bir dizi kuraldır.

Python Ne İçin Kullanılır?

İnsanlar birçok yerde Python kullanır. Zengin temel kitaplığı, onu her türlü küçük yardımcı komut dosyası için mükemmel kılar. Ancak aynı şekilde büyük sistemlere de ölçeklenir. Örnek vermek gerekirse: YouTube’un orijinal yaratıcıları çoğunlukla Python’u kullandı! Dropbox, bildiğim kadarıyla, öncelikle Python’da da yazılmıştır.

Python’u görevleri otomatikleştirmek, hesaplamalar yapmak, kullanıcı arayüzleri oluşturmak, web sitesi arka uçları oluşturmak, veritabanlarına erişmek, İnternet’ten bilgi indirmek vb. için kullanabilirsiniz. Öğrenmesi ve yazması kolay çok yönlü bir dildir. Yeni başlayan programcılar için mükemmeldir ancak deneyimli profesyoneller için de aynı derecede kullanışlı ve güçlüdür.

Hızla büyüyen bir başka uzmanlık alanı da veri bilimi olarak adlandırılır . Birçok veri bilimcisi, Python’u günlük işleri için kullanır. Ve bunlar sadece birkaç örnek. Yakından bakmaya başlarsanız, Python çok yaygındır.

İnternet sitesi http://www.makeracad.com
Yazı oluşturuldu 9

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön